Щастливи сме да ви споделим, че дейностите, които ние като фондация извършваме не остават незабелязани. Проекта „Лекар на село“, който продължаваме да развиваме ясно ни показа, защо е необходимо да предоставяме възможности за практически знания на бъдещите лекари. Натрупахме много безценен опит през последните няколко месеца и успяхме да предоставим медицинска грижа на стотици хора, които живеят в отдалечени райони и страдат от липса на медицински лица.

От името на целия екип на Фондация „Практикум“ изказваме благодарността си на Фондация „Америка за България“, чийто амбициозен екип се довери на симбиозата, която изградихме с нашите лекари доброволци и студенти. Полученото дарение е повече от парична сума с което да успеем да постигнем или дори надминем целите си за тази година. То е ясен знак, че младият ни екип върви в правилната посока и ще продължи да преследва целите си, за едно по-светло бъдеще на медицината в България. За нас това партньорство означава много и ще работим, за да затвърдим тезата, че когато американския оптимизъм срещне българския потенциал се генерират безгранични възможности и ползи за обществото.

Вярваме, че заедно ще подпомогнем развитието на много бъдещи специалисти, които по време на участието си в проекта „Лекар на село“, ще имат възможност да приложат научените знания и да придобият безценен опит, които да им помогнат да се превърнат в блестящи медицински професионалисти. До хората в нужда ще доставим медицинска грижа и с общи усилия се надяваме да подпомогнем нашето общество.